Prášok z jačmennej trávy je funkčná potravina, ktorá poskytuje výživu a odstraňuje toxíny z buniek u ľudí; jeho funkčné zložky však zohrali dôležitú úlohu ako prínos pre zdravie.
Aby sme lepšie spoznali preventívnu a terapeutickú úlohu jačmennej trávy pri chronických ochoreniach, vykonali sme systematické stratégie pre funkčné zložky jačmennej trávy na základe komplexných databáz, najmä PubMed, Baidu, ISI Web of Science a CNKI, medzi rokmi 2008 a 2017. Jačmenná tráva je bohatá na funkčné zložky, ako je kyselina gama-aminomaslová (GABA), flavonoidy, saponarín, lutonarín, superoxiddismutáza (SOD), K, Ca, Se, tryptofán, chlorofyl, vitamíny (A, B1 , C a E), vláknina, polysacharid, alkaloid, metalotioneíny a polyfenoly.
Jačmenná tráva podporuje spánok; má antidiabetický účinok; reguluje krvný tlak; zvyšuje imunitu; chráni pečeň; má antiakné/detoxikačné a antidepresívne účinky; zlepšuje funkciu gastrointestinálneho traktu; má protirakovinové, protizápalové, antioxidačné, hypolipidemické účinky a účinky proti dne; znižuje hyperurikémiu; zabraňuje hypoxii, kardiovaskulárnym ochoreniam, únave a zápche; zmierňuje atopickú dermatitídu; je doplnkom vápnika; zlepšuje kognitívne funkcie; a tak ďalej.
Tieto výsledky podporujú, že jačmenná tráva môže byť jednou z najlepších funkčných potravín pre preventívne chronické ochorenia a najlepšou surovinou modernej štruktúry stravovania pri podpore rozvoja veľkého zdravotníckeho priemyslu a ďalej odhaľujú, že GABA, flavonoidy, SOD, K-Ca, vitamíny a tryptofánový mechanizmus jačmennej trávy majú preventívnu a terapeutickú úlohu pri chronických ochoreniach.
Tento dokument môže byť použitý ako vedecký dôkaz pre vývoj funkčných potravín a nových liekov pre jačmennú trávu na preventívne chronické ochorenia.
(Oxid Med Cell Longev. 2018 Apr 4;2018:3232080)
Čo je veda a ako jej porozumieť?
LIcencia publikovaného článku, pravidlá zdieľania a použitia